Alle zorg van Jes voor Jou!

Ik zal voor je zorgen
En zal er voor je zijn
Ik zie dat je bang bent
En zie je pijn
Maar ik voel ook je liefde
En zie je lach
Dus ik zal voor je zorgen
Tot de laatste dag.

Over mij


Mijn naam is Jessica Poorters, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik ben woonachtig in Bergen op Zoom. Andere mensen zouden mij omschrijven als een lieve en empathische medewerkster/zuster die wel van doorzetten houdt. Ik denk graag mee met een ander en veel belangrijker nog zorg ik graag voor een ander. Deze redenen en mijn persoonlijkheid maken dat ik werkzaam ben in de zorg. Dat ik voor mijzelf begonnen ben is vanwege het feit dat er steeds meer regeltjes zijn binnen het huidige zorgsysteem. Regels zijn zeker niet verkeerd, maar regels zijn er ook om ze te doorbreken of om er van af te wijken. Ik vind dat er te weinig gekeken wordt naar wat de cliënt (extra) nodig heeft. Cliënten verdienen veel meer dan alleen het wassen en/of aankleden, steunkousen aangeven of medicatie aanreiken. Er wordt binnen de zorginstellingen vooral gekeken naar de taken die uitgevoerd moeten worden en de daarbij horende tijdsduur. Deze taken zijn relevant en belangrijk, maar wat vaak vergeten wordt is dat een client ook het gevoel wil hebben dat je ook echt de tijd neemt voor die persoon. En dat laatste is waar ik het vooral voor doe. Met andere woorden bied ik dus de zorg aan voor de client met een extra stukje van persoonlijke aandacht. Bij JesZorgt! wordt niet op de klok gekeken of uw tijd al voorbij is. Sinds 2017 ben ik werkzaam in de zorg. Ouderenzorg. Waar ik in het begin dacht dit is zo niks voor mij, zou ik nu het liefst 7 dagen per week 24 uur per dag mee bezig zijn. 

Waar is dit vandaan gekomen?
 In 2010 werd mijn oma ernstig ziek. Ik was een echt oma's kind en vond dit net als de meeste dan ook vreselijk om te horen. Na weken ziekenhuis in en ziekenhuis uit met oma was het moment daar dat ze bedlegerig werd. Gezien er niemand iets goed kon doen bij oma heb ik op dat moment besloten de volledige zorg op mij te nemen. Ik was daar dan ook 24 uur per dag aanwezig. De laatste dagen van haar levensfase waren voor een kleindochter niet prettig om te zien. Oma kreeg pijn, herkende bijna niemand meer en werd vaker opstandig. Die opstandigheid en onherkenbaarheid naar de omgeving dat hoort er helaas bij, maar de pijn? Niemand hoeft pijn te lijden hier zijn zoveel mogelijkheden in. Er werd dan ook contact opgenomen met de arts en er werd een infuusnaaldje ingebracht waar de morfine doorheen ging. Even een dingetje tussendoor.... van Morfine ga je niet dood! Wel wordt de pijn zichtbaar verminderd. Ook zo dus bij mijn oma. Ze werd rustiger en gaf met de verzorging geen pijn meer aan. De laatste dag van haar leven zag je dat ze het aan het opgeven was. Er waren verkleuringen zichtbaar, koude voeten en een spitse neus. Allemaal tekenen dat het sterven niet lang meer op zich laat wachten, De laatste zorg verleende ik in de ochtend. Een al gehele wassing op bed. Nog even lekker insmeren met de favoriete bodylotion en een geurtje op zoals we het gewend zijn. Oma reageert nog op aanspreken en ik ga dan ook bij haar op bed zitten. In onze laatste gesprekjes wordt duidelijk dat ze het einde van haar leven voelt aankomen. Ze zegt dan ook letterlijk; Jessie jij regelt het wel he. Waarop ik haar vraag wat bedoel je? Ja als ik er niet meer ben mijn steen enzo. Voor mij wordt het duidelijk. Oma wil dat ik haar begrafenis regel en dit beloof ik dan ook te doen. Tegen een uur of 3 in de middag begint haar ademhaling te veranderen. Ik besluit dan ook haar dochter (mijn moeder), haar zoon en andere familieleden te bellen om te vertellen dat einde nu snel zal naderen. Ik ga bij oma terug op bed zitten en pak haar handen vast. Ze kijkt me voor de laatste keer aan en tuit haar lippen. Oma wilt nog een kus en die krijgt ze. Ik vertel haar dat ik ontzettend veel van haar hou en dat het goed is. Met mijn laatste uitgesproken woorden blaast ze haar laatste adem uit in mijn armen. 

Ik ben ontzettend tevreden hoe dit toen is verlopen. Thuis in haar vertrouwde omgeving, met de vertrouwde mensen om haar heen. Op dat moment zei ik dan ook wanneer ik de kans krijg ga ik de zorg in! En dat heb ik dan in 2017 ook gedaan. Ik ben werkzaam geweest in verschillende verpleeghuizen. Hier worden allerlei zorgtaken verricht. Iedere bewoner heeft zijn/haar eigen appartement en badkamer. Er waren bewoners die alleen ondersteuning nodig hadden bij het wassen en aankleden of de steunkousen aan en uit trekken. Maar er waren ook bewoners die met alles ondersteuning nodig hadden. Vaak wanneer je in het verpleeghuis terecht komt ga je niet meer naar huis. Het verpleeghuis wordt jouw thuis. Echter voelen veel mensen zich beperkt en/of opgesloten binnen een verpleeghuis. JesZorgt! vind het dan ook compliment om u thuis die zorg welke zorg dan ook te mogen bieden.

Ik ben bevoegd en bekwaam om deze zorg te mogen aanbieden aan cliënten. Zo heb ik verschillende diploma’s binnen de zorg behaald. De opleidingen die ik behaald hebt ziet u hier beneden.

  • Verzorgende IG niveau 3
  • Verpleegtechnische handelingen certificaat MBO 3
  • Slikscholing certificaat MBO 3 & 4
  • Pijnmeting certificaat MBO 3& 4
  • Bezig met de opleiding verpleegkundige Niveau 4